Videospeler inladen...

Tiense leerling besmet met coronavirus: "Gezonde leerlingen worden op school verwacht" 

In een brief roepen de burgemeester en de schooldirecties van Tienen, de gezonde leerlingen op, om naar school te gaan. Gisteren raakte bekend dat een 17-jarige jongen van het Atheneum besmet raakte met het coronavirus. 

Gisteren testte een jongen van 17 in het Atheneum van Tienen positief op het coronavirus. De leerkracht herkende de symptomen en de leerling werd naar spoed gestuurd. Intussen is hij thuis om uit te zieken. Het nieuws van de besmetting op school leidde tot heel wat onrust bij ouders. Maar zowel het Agentschap Zorg en Gezondheid, de directie als de burgemeester van Tienen zeggen dat er geen reden is tot paniek en dat er ook geen enkele aanleiding is om de school te sluiten.

Toch zijn er gisteren enkele ouders hun kinderen komen ophalen op school. Daarom werd een brief verstuurd naar de ouders met meer informatie over de besmette leerling en de boodschap dat alle gezonde kinderen op school worden verwacht.

"We willen onderstrepen dat het niet nodig is dat ouders hun kinderen komen halen of niet meer naar school sturen", vertelt burgemeester Katrien Partyka (CD&V). "Alle nodige maatregelen worden genomen en samen met de directies willen we dan ook een oproep doen om de kinderen normaal naar school te laten gaan." 

Alle nodige maatregelen worden genomen, daarom roepen we op om kinderen normaal naar school te laten gaan

Katrien Partyka, burgemeester Tienen

Meest gelezen