Foto: vrtnws

Mechelen breidt autoluwe zone in binnenstad uit: "We willen de horeca en winkels een extra duw in de rug geven"

Mechelen gaat de autoluwe zone in de stad verder uitbreiden. Onder andere de IJzerenleen en de Onze-Lieve-Vrouwestraat mag je niet meer in met de wagen. Als je er woont of een speciale vergunning hebt, mag het wel nog.

Mechelen breidt de autoluwe zone in de stad vanaf eind maart uit. Ook de IJzerenleen en een deel van de Onze-Lieve-Vrouwestraat mag je vanaf dan niet meer in met de auto tussen elf uur 's morgens en zes uur 's avonds. Wie dat toch doet, riskeert een boete van 58 euro. Mensen die er wonen of werken, kunnen een vergunning aanvragen waardoor ze wel nog toegang hebben. Je kan ook een tijdelijke toegang aanvragen. 

Handel ondersteunen

"De bedoeling van deze uitbreiding is om de handel en de horeca in twee nabijgelegen straten een extra duw in de rug te geven. We gaan ook de Onze-Lieve-Vrouwestraat heraanleggen", zegt Alexander Vandersmissen, burgemeester van Mechelen.

Het plan voor de uitbreiding van de zone kwam er tijdens een brainstorm met handelaars en buurtbewoners, aldus Vandermissen: "Er kwamen een aantal ideeën uit die we nu in een testfase gaan uitproberen. Daarna volgt een evaluatie en kunnen we een definitief ontwerp opstellen."

Mechelen heeft al 8 jaar een autoluwe zone in winkelstraten zoals de Bruul en op de Grote markt. 

Meest gelezen