Domper voor leerlingen Molse school: internationaal uitwisselingsproject afgelast uit vrees voor coronavirus

De uitwisselingsweek van de Rozenbergschool in Mol gaat niet door. De reden: enkele overheden van sommige buitenlandse scholen willen geen leerlingen laten reizen, uit schrik voor het coronavirus. “Had het aan ons gelegen, ging de uitwisseling gewoon door”, zegt de directeur van de Molse scholengemeenschap.

Normaal zouden 150 leerlingen uit de middelbare school Rozenberg in Mol op uitwisselingsweek gaan met scholen uit Italië, Roemenië, Polen en Portugal. Maar sommige van de scholen kregen geen toestemming van hun overheid om naar België te vertrekken door de dreiging van het coronavirus.

Mits de nodige hygiënische maatregelen wilde de Rozenberg de uitwisseling wel laten doorgaan maar enkele leerlingen zouden dan zonder uitwisselingsstudent zitten in België. "Enkele bezoekende leerlingen kregen van hun overheid geen toestemming om naar hier te komen", zegt Mario Hannes, directeur van de Molse scholengemeenschap: “Dan vonden wij het verstandiger de uitwisseling niet te laten doorgaan.” 

De andere geplande reizen van de school, naar onder andere Italië gaan wel gewoon door. 

Meest gelezen