Radio 2

71 huizen met scheuren geregistreerd in Kortrijk

In Aalbeke bij Kortrijk hebben gisterenavond 71 personen uit de streek de scheuren in hun huizen laten registreren tijdens een infomoment. De laatste 3 jaar hebben heel wat huizen in en rond Kortrijk schade opgelopen door de extreme droogte. Tijdens het infomoment kregen de inwoners informatie over de situatie.

De laatste drie jaar hebben heel wat huizen rond Kortrijk, Rollegem, Bellegem en Aalbeke veel last van scheuren. De scheuren komen er volgens experten door de extreme droogte. De grond rond Kortrijk bestaat uit kleilagen, die kunnen krimpen door droogte en warmte. Daardoor zakken de huizen wat in en ontstaan er scheuren.

Infomoment

Het idee om zo'n infomoment te organiseren komt van de plaatselijke CD&V-afdeling. Tijdens het infomoment kregen 250 geïnteresseerden informatie over de situatie. 71 onder hen lieten scheuren registreren. Met de gegevens van de 71 schadegevallen wil CD&V aankloppen bij de Vlaamse regering en het Vlaams Gewest om een oplossing te zoeken.

Enorme "krak"

“In de zomer van 2019 hoorde ik opeens een enorme krak", zegt een van de slachtoffers. "Na wat onderzoek bleek dat er een scheur ontstaan was in een van de buitenmuren. We houden ons hart vast voor de komende zomermaanden. De expert heeft me wel verzekerd dat het gebouw nu gestabiliseerd is."

Meest gelezen