Radio 2

Acht mensen van dezelfde familie besmet met het nieuwe coronavirus in Wevelgem

In Wevelgem hebben acht mensen van dezelfde familie positief getest op het nieuwe coronavirus. De verschillende gezinnen zitten op dit moment allemaal in één huis in quarantaine. De familie was op skireis in Noord-Italië. Ze vertonen lichte symptomen. 

Bij hun terugkeer lieten ze zich niet meteen testen. Ze wilden dat doen, maar de overheid vond dat niet nodig omdat ze niet in een risicogebied op reis waren. Nu blijkt dat ze toch allemaal besmet zijn met het coronavirus.

Besmette leerkracht werkte nog

Eén van hen is leerkracht in de Wijnbergschool in Wevelgem en gaf de afgelopen dagen nog les in de school. De ouders van de leerlingen werden geïnformeerd met een brief van de directie.

Maar de school sluit niet, zegt burgemeester van Wevelgem Jan Seynhaeve: "Het belangrijkste is dat de ouders heel alert zijn en dat ze onmiddellijk contact opnemen met de huisarts als ze iets zien. Ze sturen dan beter hun kind niet naar school, maar er zijn zeker geen richtlijnen dat de scholen moeten sluiten."

Twee weken thuis

De acht familieleden moeten nu twee weken lang in quarantaine blijven in Wevelgem. Het Agentschap Zorg en Gezondheid onderzoekt nu met wie ze de voorbije dagen in contact kwamen. 

Bekijk hier het verslag uit “Het Journaal”: 

Videospeler inladen...

Meest gelezen