Brussels Airlines vermindert  Europees vluchtaanbod met een kwart

Luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines zal haar vluchtaanbod in Europa tussen 8 en 28 maart met 23 procent verminderen. Als gevolg van het coronavirus is de vraag naar vliegtickets té laag.

Brussels Airlines had zijn vluchtaanbod van en naar Italië al laten dalen met 30 procent. Maar door de aanhoudende lage vraag naar vliegtuigtickets, is de Belgische luchtvaartmaatschappij nu genoodzaakt om haar vluchtaanbod verder te verminderen. Concreet zullen ze overgaan tot een reductie van 23 procent van hun Europees vluchtaanbod tussen 8 en 28 maart. Het zou gaan om gemiddeld 20 vluchten per dag die niet zullen doorgaan.

Brussels Airlines zal nu zelf contact opnemen met de passagiers die geboekt hadden op een geschrapte vlucht. Maaike Andries, woordvoerster van Brussels Airlines, zegt dat deze passagiers een andere vlucht kunnen nemen of hun ticket terugbetaald krijgen. Minder vliegen betekent ook dat er minder personeel nodig is. Hierdoor heeft de luchtvaartmaatschappij alvast een aanvraag ingediend zodat het personeel indien nodig gebruik kan maken van het systeem van tijdelijke werkloosheid.

Wereldwijd nemen andere maatschappijen gelijkaardige maatregelen. Vluchten worden geschrapt, toestellen blijven aan de grond en personeel blijft voor onbepaalde tijd thuis. Volgens de internationale luchtvaartsector zal het verlies dit jaar al zeker meer dan 60 miljard dollar bedragen. Voor het eerst in tien jaar zullen de wereldwijde groeicijfers in de sector plaatsmaken voor negatieve cijfers.

Meest gelezen