RTV

Leerling basisschool Sint-Dimpna in Geel besmet met coronavirus

In Geel is een leerling van basisschool Sint-Dimpna besmet geraakt met het coronavirus. De leerling zit nu samen met zijn ouders thuis in quarantaine en stelt het goed. Maandag is hij nog naar school gegaan, maar er is geen reden om al zijn klasgenootjes thuis te houden. “Iedereen wordt goed opgevolgd”, zegt Vera Celis, burgemeester van Geel.

Er zijn in ons land nu 50 bevestigde patiënten die besmet zijn met het coronavirus. Eén van de laatste bevestigde patiënten is een jongen uit Geel. Hij raakte besmet nadat hij in de krokusvakantie op skireis ging in Italië. Momenteel zit hij samen met zijn ouders thuis in quarantaine.

Klasgenootjes niet in quarantaine

De jongen ging maandag nog naar school in Sint-Dimpna in Geel. Toch is er geen reden tot bezorgdheid. "We gaan de klasgenootjes niet in quarantaine plaatsen en de school blijft ook open", zegt burgemeester van Geel, Vera Celis. "De klas en ook het gezin worden goed opgevolgd."

Meest gelezen