Jonas Roosens

De Lijn stopt niet meer bij Bobbejaanland

Er zal geen bus van De Lijn meer stoppen aan de ingang van het pretpark Bobbejaanland, in Lichtaart bij Kasterlee. De burgemeester betreurt dat, want de volgende dichtstbijzijnde halte is gevaarlijk gelegen. De Lijn zegt dat het met een onderaannemer werkte en dat het pretpark daar ook mee kan onderhandelen.

Tot nu toe kon je aan het station van Herentals een rechtstreekse bus nemen tot aan de ingang van pretpark Bobbejaanland. Vanaf nu zal De Lijn nog maar tot in Lichtaart rijden en van daar is het nog een heel eind te voet. Dat kan ook gevaarlijk worden, vreest de burgemeester van Kasterlee, Ward Kennes (CD&V): "De mensen stappen daar af aan de rand van de weg naast een bos. Dat is toch onveilig met kinderen of kinderwagens bijvoorbeeld. Ze moeten daar dan ook over de fietspaden wandelen, die we nog aan het aanleggen zijn."

"Gemeente investeerde voor niks"

Daarbij komt nog dat de gemeente nog had geïnvesteerd in haltes bij het pretpark. "Er ligt nu een prachtige op- en afstapplaats, zeg maar een kade. Als de bussen daar nu geen gebruik van maken, dan voel ik me ook bekocht." Volgens Yves Peeters, de CEO van Bobbejaanland nemen ook zeker genoeg bezoekers de bus: "De laatste jaren zagen we dat het openbaar vervoer weer populairder werd, zeker bij de jeugd." Het pretpark heeft ook reizigerscijfers opgevraagd aan De Lijn, maar zegt die nog niet gekregen te hebben.

Tot 8 keer duurder

De Lijn zegt dat het met een onderaannemer werkte voor de bus naar Bobbejaanland en dat het pretpark daar ook mee kan onderhandelen. Volgens de burgemeester zou dat tot 8 keer duurder worden. Dat bevestigt ook Yves Peeters, CEO van Bobbejaanland: "Op de offertes die we nu al hebben zijn de prijzen exuberant." Over een maand, op 4 april, gaat het pretpark weer open.

Meest gelezen