Radio 2

Coronabesmetting bij baksteenfabrikant Vandersanden: werknemer en acht collega's moeten thuisblijven  

Limburg telt twee nieuwe coronabesmettingen. Dit keer gaat het om mensen die nog ziek naar school of naar het werk gingen. Één van de besmette personen werkt bij baksteenproducent Vandersanden. 

Bij baksteenfabrikant Vandersanden in Bilzen moeten acht werknemers twee weken thuisblijven. Het gaat om de collega's van een werknemer die positief testte op Covid-19. Hij is maandag nog gaan werken en heeft dus mogelijk anderen besmet. 

Eerste bedrijf met besmetting

Vandersanden is daarmee het eerste Limburgse bedrijf dat te maken krijgt met een coronabesmetting.  De tweede persoon die vandaag positief testte op het coronavirus is een leerling van basisschool de Zonnewijzer in Zonhoven. 

We gaan nu onderzoeken met wie met de leerling in contact kwam
Bea Meertens, CLB

De leerling was ook maandag nog naar school geweest. Daarna werd hij ziek en testte hij positief. De jongen blijft nu samen met zijn familie thuis in quarantaine. "Dat is de procedure die nu in scholen gevolgd wordt", zegt Bea Meertens van het Vrij CLB. "We gaan nu onderzoeken met wie de leerling in contact is gekomen. De overheid stuurt die mensen dan een informatieve brief." 

Limburg telt nu vier personen die met het coronavirus besmet werden. Gisteren raakte bekend dat ook een lerares lichamelijke opvoeding van het Sint-Hubertuscollege in Pelt en een leerling van humaniora Kindsheid Jesu positief testten. Maar noch de leerling, noch de lerares zijn na de vakantie nog in school geweest.  

Meest gelezen