Archieffoto
Richard Newstead

Gemeente Mol gaat sportterreinen controleren op asbest onder de grond

De sportvelden in Donk in Mol worden gecontroleerd op asbest. Vroeger werd er op de terreinen huishoudelijk afval en asbest gestort. De bodem is dus mogelijk vervuild. De oppervlakte is al gecontroleerd en die is niet vervuild en veilig. De sportclubs kunnen de terreinen dus blijven gebruiken. 

Meer dan 50 jaar geleden, voor de velden aangekocht werden door de gemeente om te gebruiken als sportterreinen, werd er asbest en huishoudelijk afval gestort. Daarom wil de gemeente Mol nu onderzoeken of de bodem niet vervuild is.

"In het tussenseizoen, als de sportclubs stilliggen, gaan we op verschillende plaatsen sleuven graven", legt burgemeester Wim Caeyers (CD&V) uit. "Zo kunnen we zien of er vervuiling is en hoe diep die dan zit. Daarna zal bekeken worden of de terreinen eventueel opgehoogd moeten worden, zodat de vervuiling diep genoeg zit, of dat we stukken moeten afgraven."

Geen gevaar

Momenteel is er geen gevaar voor de volksgezondheid en kunnen de sportclubs de terreinen blijven gebruiken. "Het onderzoeksbureau heeft al een visuele controle gedaan. Aan de bovengrond is niets te zien. Maar met het oog op de toekomst willen we het terrein wel helemaal saneren."

Meest gelezen