Gene Bervoets na ongeval terug op de planken 

Acteur Gene Bervoets staat weer op de planken. Twee maanden moest hij herstellen van een ongeval tijdens de opnames van het tweede seizoen van de Eén-serie 'Beau Séjour'. In die tijd heeft hij niet stil gezeten, naast zijn acteerwerk heeft Bervoets nog een andere passie: Koken.  

"Er is best wel wat gebeurd en ik heb die herstelperiode helemaal nodig gehad om er weer bovenop te komen", vertelt acteur Gene Bervoets, die gewond raakte bij de slotopnames van het tweede seizoen van Beau Séjour. "Het heeft ook lang geduurd  voordat ik weer onder de mensen durfde komen. Het heeft mij zowel mentaal als fysiek geraakt."

Koken als therapie

Van bevriende sterrenchef, Edwin Vincke, kreeg Bervoets het aanbod om mee te helpen in de keuken. Het tweesterrenrestaurant van Vincke, 'De Kromme Watergang', bevindt zich in Zeeland waar Bervoets woont. Het is al vijf keer uitgeroepen tot het beste visrestaurant van Nederland. 

"Vanaf het moment dat ik kan koken en kan bezig zijn met gastronomie is dat voor mij echt een vorm van therapie", zegt Bervoets.   De kooktherapie heeft zijn effect gehad want Bervoets is helemaal hersteld en terug actief als acteur.  Hij is de komende maanden op de planken te zien met het liedjesprogramma 'Boules de Berlin' en in de herneming van de voorstelling 'JR'. Volgende maand worden ook de opnames van Beau Séjour hernomen.

Meest gelezen