© 2010 General Motors

General Motors investeert miljarden in elektrische auto’s

De Amerikaanse automaker General Motors (GM) gaat de komende vijf jaar 20 miljard dollar (18 miljard euro) investeren in de ontwikkeling en productie van elektrische auto's. De autobouwer gaat voor alle merken die het heeft, elektrische modellen op de markt brengen.

Het offensief voor elektrische wagens kondigde topvrouw Mary Barra woensdagavond aan. GM stelt in april alvast een wagen voor, die 640 kilometer per acculading kan rijden. Met deze auto zou GM Tesla, dat tot nu toe een maximum van 620 kilometer heeft bereikt, kunnen overtreffen.

GM staat echter al geruime tijd onder zware druk op het gebied van e-mobiliteit. Het aandeel verloor de afgelopen tijd 20 procent, waar de beurswaarde van concurrent Tesla in ongeveer dezelfde periode 160 procent steeg.

  

Meest gelezen