Krijgt u hulp aan huis? Grote kans dat er voortaan iemand van i-mens over de vloer komt

Wie voordien hulp aan huis kreeg van Solidariteit voor het Gezin of Thuishulp, zal voortaan een medewerker van i-mens over de vloer krijgen. Maar geen nood: dat zal (voorlopig) nog altijd dezelfde huishoudhulp, zorgkundige of poetshulp zijn. Alleen de organisatie waar deze mensen voor werken, verandert vandaag van naam. Het liberale Solidariteit voor het Gezin en het socialistische Thuishulp fuseren namelijk tot één grote zorgorganisatie die 12.000 werknemers telt.

Solidariteit voor het Gezin, Thuishulp en vier andere socialistische vzw's voor thuisverpleging kondigden een jaar geleden al aan dat ze zouden fuseren tot één grote zorgorganisatie die niet meer onder één ideologische “zuil” vallen. 

“Vroeger werkte Thuishulp veelal voor leden van het socialistische ziekenfonds”, zegt Karin Van Mossevelde, die zelf uit de socialistische zuil komt en nu samen met haar liberale evenknie Erwin De Vriendt een CEO-tandem vormt van i-mens.

“Maar voortaan zullen de medewerkers van i-mens voor verschillende ziekenfondsen werken: onafhankelijke, neutrale, liberale en socialistische”, voegt Van Mossevelde eraan toe.

Immens

Door de fusie van de zes zorgorganisaties wordt i-mens ook immens: het wordt één van de grotere spelers in de thuiszorg voor bejaarden, zieken en zwangere vrouwen aan huis, samen goed voor zo’n 100.000 klanten. 

Bij i-mens werken ruim 12.000 mensen; alleen het christelijke Familiehulp is nog groter, met bijna 13.000 werknemers. Daar zou je eigenlijk nog de 7.000 werknemers van het Wit-Gele Kruis bij moeten optellen, want die staan bij de christelijke zuil in voor de thuisverpleging, een dienst die i-mens ook aanbiedt.

Commerce

Met de fusie willen de twee vzw’s zich wapenen tegen de toenemende privatisering in de zorgsector, wat Erwin Devriendt als een dreiging ziet. “Als de commerce het overneemt, kan alleen wie geld heeft nog zorg krijgen. Dat willen wij uitdrukkelijk niet.”  Samen met zijn collega Van Mossevelde zegt hij dat de overheid dan wel bereid moet zijn om de thuiszorg anders te financieren. “Als mensen 24-urendienstverlening krijgen, moeten de medewerkers ook aangepast worden betaald.” 

Voor het personeel zou er niet meteen iets veranderen: ze blijven onder gelijkaardige voorwaarden, onder hetzelfde personeelsstatuut en voor hetzelfde loon werken. Ze zullen voortaan wel in een nieuw jasje staan. Voor de klanten blijft het huidige aanbod van de diensten bestaan en dat zal nog verder worden uitgebreid om te komen tot een "geïntegreerd aanbod aan dienstverlening waarbij de klant bij manier van spreken van de wieg tot aan de palliatieve zorgen kan worden begeleid".

© VRT - 2018

Meest gelezen