AVROTROS via eurovision.tv

Jeangu Macrooy voor Nederland op Songfestival met gospelballade "Grow": "Wederom geen behaagzieke inzending"

Nederland stuurt de Surinaamse soulzanger Jeangu Macrooy met het nummer "Grow" naar het Songfestival. Het is na "Arcade" van winnaar Duncan Laurence vorig jaar opnieuw een persoonlijk nummer geworden. Een ballade deze keer ondersteund met gospel. Hoewel "Grow" gisteren officieel moest worden voorgesteld in het programma "De wereld draait door" lekte het vroegtijdig uit.  

Bekijk en beluister hieronder eerst de officiële clip van "Grow": 

Nee, geen meezinger

Door het vroegtijdig uitlekken kon de AVROTROS niet anders dan bevestigen. In "De wereld draait door" vertelde zanger Macrooy dat hij blij is dat hij zijn deelname niet langer geheim hoeft te houden. "Het nummer bestaat uit twee delen: het eerste gaat over volwassen worden en erachter komen dat het geen duidelijk uitgestippelde weg is naar geluk. Daar was ik verdrietig en gefrustreerd over. Het tweede deel is over aanvaarden dat het allemaal hoogtes en laagtes zijn. Als je door zo'n periode gaat, leer en groei je", aldus Macrooy.

Muziekkenners bestempelen "Grow" zeker niet als een standaard-Songfestivalhit. Een ingetogen lied dat als het ware groeit, zonder een meezing-refrein. "Wederom geen behaagzieke inzending. Het is een keuze waarop, na de winst van Duncan Laurence vorig jaar maar ook de sobere, kwalitatief hoogstaande inzendingen van The Common Linnets en Anouk, goed op te vertrouwen valt", schrijft Amanda Kuyper van NRC Handelsblad. 

The Common Linnets strandde in 2014 met "Calm after the storm" op een tweede plaats op het Songfestival. Anouk en haar "Birds" moesten het in 2013 stellen met een negende plaats. Jeangu Macrooy hoeft alvast niet te stressen om een ticket voor de finale te bemachtigen. Nederland is sowieso geplaatst na de overwinning van vorig jaar.

Meest gelezen