Wikipedia

Moeder klaagt "vreemde behandeling voor Corona-symptomen" in Brussels Sint-Jan ziekenhuis aan

Een jonge vrouw uit Brussel is gisteren naar eigen zeggen "op een vreemde manier behandeld" in het Sint-Jan ziekenhuis in Brussel. Sofie voelde zich niet lekker en om geen risico's te nemen, werd ze samen met een collega naar het ziekenhuis gebracht. "We dachten dat het misschien corona zou kunnen zijn, maar na het bloedonderzoek moest ze gewoon wachten in de wachtzaal vlakbij een zwangere vrouw," vertelt haar moeder Anouck Samyn.

"Mijn dochter begon op het werk plots zwaar te hoesten, dus we wilden liever geen risico nemen en hebben een ambulance gebeld om haar naar het ziekenhuis te brengen. Toen we daar aankwamen, werd haar collega die mee was meteen afgezonderd en werd er bij Sofie bloed geprikt. Zonder verdere uitleg moest ze nadien wachten op de dokter in een wachtzaal met allemaal andere mensen, waaronder een zwangere vrouw. Natuurlijk maak je je dan op z'n minst zorgen. Als later zou blijken dat ze effectief besmet zou zijn met het coronavirus dan zet je haar toch ook in afzondering?" vraagt mama Anouck zich af.

Correcte procedure gevolgd

De jonge vrouw is niet besmet met het coronavirus. Volgens het ziekenhuis hebben ze de situatie aangepakt volgens de procedure die wordt opgelegd door de overheid. Sofie haar temperatuur werd genomen en die bedroeg 36,2 graden celsius. "Pas als je koorts hebt in combinatie met één of meer andere symptomen zoals niezen, hoesten of als je bijvoorbeeld in een risicogebied bent geweest, dan ben je mogelijk besmet met het COVID-19 virus," klinkt het. Pas dan wordt een patiënt onderzocht op een eventuele besmetting. Testen of je het coronavirus hebt, gebeurt trouwens niet via een bloedstaal maar met een uitstrijkje van de neus.

"Als ze ons meteen hadden gezegd dat er geen gevaar was, dan was er geen enkel probleem geweest. Het ziekenhuis had ons veel ongerustheid kunnen besparen. Ik ben vooral blij dat Sofie gewoon een bronchitis heeft, maar ik wil dat andere mensen weten dat ze zich niet meteen zorgen hoeven te maken. Ook al geeft het ziekenhuis je te weinig informatie", aldus Anouck.

Meest gelezen