Na ontdekking dat vetplant van plastic is: "En dan te weten dat ik er groene vingers door gekregen heb"

Twee jaar lang had Caelie Wilkes, wonend in de Amerikaanse staat Californië, liefdevol gezorgd voor een vetplantje dat ze cadeau gekregen had, nadat haar vorige vetplant 'gestorven' was. Tot ze vorige week besliste om de plant te verpotten en pas toen merkte dat haar vetplant van plastic was. Helemaal nep dus, terwijl de 24-jarige vrouw nochtans zo trots was dat ze de plant zolang de juiste zorgen gegeven had, inclusief "volle structuur en prachtige kleur". Ze vond haar ontdekking zo hilarisch dat ze het verhaal op Facebook deelde, met als conclusie: "Het voelt alsof ik 2 jaar lang in een leugen geleefd heb." Haar verhaal is intussen wereldnieuws geworden.

Het was volgende plant die Wilkes om de tuin geleid had:

Caelie Wilkes op nieuwswebsite Insider: "Juist door die vetplant heb ik nu een heel uitgebreide plantencollectie. Ik beschik zelfs over meerdere vetplantjes, cactussen en aloëplanten die ik vanaf het begin gekoesterd heb en nu op boerenmarkten probeer te verkopen."

"Het is juist deze vetplant die me groene vingers bezorgd heeft. Nu te beseffen dat ze altijd al van plastic geweest is, is ronduit waanzinnig. Daarom heb ik verhaal ook op Facebook gedeeld, om vrienden en familieleden te laten weten hoe raar dit was. Maar plots was mijn verhaal overal te lezen. Dat het verhaal uiteindelijk zulke vormen aangenomen heeft, dat was nooit de bedoeling. En als ik de reacties zie, ben ik niet de enige die iets dergelijks ooit meegemaakt heeft en die bedrogen is door zijn eigen planten."

"Die nepplant krijgt nu een speciaal plaatsje aan het raam in de keuken. In een nieuwe, mooiere pot zelfs. Nee, die doe ik nooit meer weg."

Meest gelezen