Natuurfotograaf Marcel Bex stopt: "Door rugpijn geraak ik niet meer op de mooiste plekjes"

Marcel Bex, de bekende natuurfotograaf uit Maasmechelen, hangt zijn fototoestel aan de haak. Zijn archief schenkt hij aan Natuurpunt Limburg en het Provinciaal Natuurcentrum. 

Natuurpunt, Regionaal Landschap, ... heel veel natuurorganisaties kwamen bij Marcel Bex aankloppen als ze op zoek waren naar foto's van uitzonderlijke planten of dieren. Maar Marcel sukkelt al enkele jaren met zijn gezondheid en stopt nu met natuurfotografie. "Ik sukkel met rugpijn, en daardoor geraak ik niet meer op de plekjes waar ik wil komen. Zoals op de terril geraak ik niet meer, en daar vliegen nochtans zo'n mooie vlinders."

Door mijn foto's te schenken, leef ik nog een beetje door, ook als ik er niet meer ben

In het archief van Marcel zitten meer dan 15.000 natuurfoto's. Die heeft hij nu aan Natuurpunt Limburg en het Provinciaal Natuurcentrum geschonken. "Ik was bang dat de foto's verloren zouden gaan als ik er niet meer ben", zegt hij. "Nu leef ik nog een beetje door. Want als zij voor hun ledenblad een bepaalde foto nodig hebben in de toekomst, kunnen ze die misschien nog wel tussen mijn foto's vinden." 

De natuurfoto's van Marcel vind je ook op zijn blog.

Meest gelezen