Radio 2

Opnieuw dodelijk verkeersongeval in Gentse haven: motorrijder komt onder vrachtwagen terecht

Voor de tweede keer in drie dagen tijd is iemand om het leven gekomen bij een verkeersongeval met een vrachtwagen in de Gentse haven. Een motorrijder kwam terecht onder de wielen van een vrachtwagen die een bedrijf verliet. North Sea Port betreurt de ongevallen: “We leveren al veel inspanningen om de veiligheid in en rond de haven te verhogen. Maar deze ongevallen leren ons dat het nog beter moet”, zegt woordvoerder Johan Bresseleers.

Het ongeval gebeurde rond 14 uur in de Gentse haven. Een vrachtwagen reed weg uit een bedrijf maar reed daarbij een motorrijder aan, die onder de wielen van de vrachtwagen belandde.

Twee dodelijke ongevallen

Een vrachtwagen reed weg uit een bedrijf en wilde de Henri Farmanstraat opdraaien. Net op dat moment kwam een motorrijder aangereden. Het slachtoffer belandde onder de wielen. De hulpdiensten waren meteen ter plaatse en probeerden het slachtoffer te reanimeren, maar helaas kon geen hulp meer baten. 

Het is al het tweede ongeval met dodelijke afloop deze week in de Gentse haven. Maandag werd 500 meter verderop een 29-jarige fietser aangereden door een vrachtwagen. Ook die reed weg van een bedrijf. 

Haven neemt maatregelen

North Sea port, het havenbedrijf in Gent, betreurt de ongevallen. “Elk dodelijk slachtoffer in het verkeer is er één teveel”, zegt woordvoerder Johan Bresseleers. “We moeten de veiligheid in en rond de haven nog meer verhogen. Alleen met veilige wegen en fietspaden kunnen we ongevallen vermijden.”

Om dergelijke ongevallen in de toekomst te vermijden, gaat het havenbedrijf in gesprek. “We gaan met de betreffende bedrijven rond de tafel zitten. Ook vragen we tips aan de fietsersbond om alles nog veiliger te maken”, zegt Bresseleers. 

Afgesloten fietspaden

Het havenbedrijf probeert zo snel mogelijk alle fietspaden veilig te maken. “Ongeveer de helft van onze medewerkers komt met de fiets of de bromfiets naar het werk. We investeren dan ook in veilige én afgescheiden fietspaden”, aldus Bresseleers, “de Henri Farmanstraat stond nog op de planning. Nu kijken we of die plannen sneller uitgewerkt kunnen worden.”

“Het nieuws kwam heel hard binnen, niet alleen voor ons, maar ook voor medewerkers van de haven, familie en vrienden van slachtoffers.”

Meest gelezen