Politie houdt extra controles tegen zwaar vrachtverkeer in het Waasland

Vanaf vandaag houdt de politie in verschillende Wase gemeenten extra controles tegen zwaar vrachtverkeer. Bewoners vinden dat de vrachtwagens overlast veroorzaken. De dorpskern wordt een sluipweg als er file is op de N49 of de E17. Begin februari werden er al verkeersborden geplaatst om chauffeurs te waarschuwen.

De politie start met een extra controles om zwaar vrachtverkeer te vermijden  in de dorpskernen van de politiezone Waasland-Noord. Vrachtwagens die meer dan 3,5 ton wegen kunnen onmiddellijk een boete van 178 euro krijgen, dat meldt korpschef Leo Mares.

Grootste bezorgdheid

In 2018 werd een bevolkingsbevraging uitgevoerd door de federale politie. Daaruit bleek dat verkeer de grootste bezorgdheid is in de regio.  Vooral over het zware vrachtverkeer zijn de inwoners bekommerd. “Als de bevolking verkeer zo belangrijk vindt, is het logisch dat wij daar veel aandacht aan besteden. Het is een kwestie van prioriteiten stellen", zegt korpschef Mares. 

Plaatselijke voertuigen

"Vrachtwagens die moeten leveren in het centrum en landbouwvoertuigen mogen nog wel door de woonkernen. Voor andere voertuigen is er nood aan extra controle want de verkeersborden die er al staan blijken niet voldoende te zijn", benadrukt korpschef Mares.  Alle voertuigen die zwaarder zijn dan 3,5 ton en geen plaatselijke bestemming hebben, riskeren een geldboete.

Meest gelezen