Staatsbezoek naar Italië uitgesteld door corona: ook delegaties UHasselt en PXL blijven daardoor thuis

Het staatsbezoek van koning Filip en koningin Mathilde aan Italië wordt uitgesteld door het coronavirus. Er zou ook een delegatie van de UHasselt en de hogeschool PXL meegaan, maar zij blijven dus noodgedwongen thuis.

De koning wilde Italië bezoeken van 23 tot 25 maart en er zouden heel wat bedrijfsleiders , wetenschappers en academici mee gaan. Maar dat bezoek wordt dus uitgesteld, en dat heeft alles te maken met de corona epidemie en de noodmaatregelen in Italië. 

De hogeschool PXL wilde in Italië onder meer afspraken maken met Limburgse bedrijven die daar actief zijn. De UHasselt wilde de banden aanhalen met universiteiten. "Een staatsbezoek is een gelegenheid om afspraken te maken met rectoren van de Italiaanse universiteiten over gezamenlijke projecten", zegt rector Luc De Schepper. "En dat valt jammer genoeg in het water nu."

Ik begrijp dat men het risico wil vermijden

Luc De Schepper, rector UHasselt

"Het is een hele grote groep die deelneemt aan zo'n staatsbezoek, zo'n 200 mensen", zegt rector De Schepper. "Dus stel dat mensen besmet geraken tijdens dat bezoek, dan ga je veel mensen in quarantaine moeten plaatsen als ze terugkomen. Dus ik begrijp wel dat ze dat risico niet willen nemen." 

Meest gelezen