Lano

Tapijtproducent uit Harelbeke ontwikkelt tapijt dat niet vuil kan worden

Tapijtproducent Lano in Harelbeke heeft, samen met een Amerikaans bedrijf, een tapijt ontwikkeld dat geen vuil opneemt en dus altijd proper blijft. Volgens Lano is dat een wereldprimeur.

Lano heeft jarenlang onderzoek gevoerd om zo'n vuilafstotend tapijt te maken. Het geheim zit in de vezels van het tapijt. "Elke vlek kan perfect uit het tapijt verwijderd worden", zegt ceo Joe Lano. "Zelfs als je een glas rode wijn op dit tapijt laat vallen, krijg je de vlek er onmiddellijk uit. We merken vaak dat mensen geen tapijt willen leggen, omdat ze bang zijn voor het onderhoud. Maar dit tapijt bewijst echt het tegendeel."

Het vuilafstotend tapijt is ongeveer 20 procent duurder dan een gewoon tapijt. Alle tapijten worden in Harelbeke gemaakt. Als het product een succes wordt, dan kan het ook extra jobs opleveren bij Lano.

Beluister hieronder het interview van Radio 2 West-Vlaanderen met ceo Joe Lano.

Lano

Meest gelezen