Philippe Van den Panhuyzen

Tiense reuzen in verwachting van een reuzenbaby: "In september komt er een zoontje bij"

Mooi nieuws uit Tienen: het reuzenkoppel Tiske en Nieke verwachten een reuzenkindje. In de jaren 80 kreeg het koppel al een zoon, de Delta Kweiker. Maar kort na zijn geboorte verdween hij. Het is dus extra heuglijk nieuws voor Tiske en Nieke om opnieuw in verwachting te zijn. 

Nieke bevalt in de maand september van een reuzenzoon. Het geslacht is dus al bekend, maar de naam nog niet. De Tiense Reuzen doen een oproep naar alle Tienenaars om een naam te verzinnen, zegt Philippe Liesenborghs: "Alle suggesties zijn welkom, een naam uit het verleden, of een bekende Tienenaar, maar er moet niet per se een link zijn met Tienen. In september hakken de reuzen de knoop door en maken ze de naam bekend." Hier kan je je suggesties doorgeven. 

Mysterieuze verdwijning

Bart Dekker van de dienst toerisme in Tienen is ook heel blij met de komst van de nieuwe baby: "De timing kon niet beter, want in september is er de Kweikersparade. Dat is een grote optocht doorheen de stad. Daar zal de nieuwe reus worden voorgesteld." Dat de eerste zoon van Nieke en Tiske ooit gevonden zal worden, is heel onwaarschijnlijk. "Hij werd geboren in de jaren 80 maar verdween vlak na zijn geboorte. We hebben toen een grote zoektocht gedaan, maar hij is nooit gevonden." 

Meest gelezen