Facebookpagina UNIZO

Vrouwelijke ondernemer van het jaar komt uit Oostnieuwkerke bij Staden

Elien Pieters van chrysantenbedrijf Gediflora uit Oostnieuwkerke bij Staden is verkozen tot vrouwelijke ondernemer van het jaar. Ze kreeg daarvoor de WOMED Award, een prijs die uitgereikt wordt door UNIZO (de Unie van Zelfstandige Ondernemers), vzw Markant en het Agentschap Innoveren en Ondernemen.

Gediflora is een wereldspeler in de bolchrysanten. Bedrijfsleidster Elien Pieters kreeg gisteren de hoofdprijs, de titel van vrouwelijke ondernemer van het jaar, uit de handen van Vlaams minister van Economie Hilde Crevits (CD&V). Ze is er heel blij mee. "Ik denk dat ik gewonnen heb omdat ik met heel veel enthousiasme werk. Daarnaast geef ik nooit op als het eens wat minder gaat. Ik praat ook altijd vol lof over mijn medewerkers. Ze staan bij mij allemaal op gelijke voet en krijgen van mij heel veel verantwoordelijkheid."

Belofte van het jaar

In de categorie "Belofte van het jaar" won Valérie Lemahieu uit Beernem. Met haar bedrijf JusRé ontwikkelt en verkoopt ze koudgeperste fruit- en groentensappen. "Ik ben echt blij dat ik gewonnen heb", zegt Lemahieu. "Ik denk dat mijn enthousiasme de jury overtuigd heeft. Blijkbaar maak ik volgens de juryleden heel bewust bepaalde keuzes in en voor mijn bedrijf. Ik schrik daar wel van, want eigenlijk ben ik heel impulsief."

Meest gelezen