Radio 2

Juf testte positief op het coronavirus: 39 kinderen gaan niet naar school in Wevelgem

In de Wijnbergschool in Wevelgem hebben de ouders van 39 leerlingen beslist om hun kind vandaag niet naar school te sturen. De juf van het vijfde leerjaar is besmet met het coronavirus. Zijzelf is nu samen met zeven familieleden in quarantaine gegaan.  

De familie was op vakantie geweest naar een Italiaans skigebied. Toen ze terugkeerden wilden ze zich laten testen. Maar omdat ze niet uit een risicogebied kwamen, bleek dat niet nodig. De lerares in kwestie ging maandag en dinsdag gewoon lesgeven. Maar dinsdagnamiddag werd ze ziek. De test van de vrouw en haar familie op corona bleek positief. 

De school verstrengt ondertussen haar maatregelen. "Wij hebben veel aandacht voor handhygiëne, reinigen klinken en mailen de ouders met correcte informatie", zegt directeur Hans Van De Moortel.

Test van AZ Delta

De leerlingen van het vijfde leerjaar waar de juf lesgeeft, komen wel nog buiten. Ze zijn vandaag op schooluitstap, met een andere leerkracht. Volgens directeur Van De Moortel heeft het ziekenhuis AZ Delta aangeboden om vanavond de kinderen van die klas gratis te testen op het coronavirus, als de ouders dat willen. 

Meest gelezen