100 leerlingen van gemeentelijke basisschool in Evergem en Belzele zien hun skireis in het water vallen: “Er zijn traantjes gevallen”

De gemeentelijke basisscholen in Evergem en Belzele trekken één dag voor het vertrek van de leerlingen een streep door de sneeuwklassen. De leerlingen en leerkrachten van beide scholen zouden in Zuid-Tirol, een provincie in Noord-Italië, gaan skiën. Maar dat gaat niet meer door, de directeur van de school in Belzele betreurt de situatie. 

100 leerlingen van de gemeentelijke basisscholen in Belzele en Evergem zien hun skireis in het water vallen. Begin deze week klonk het nog dat de sneeuwklassen voorlopig konden doorgaan, maar donderdag werd beslist dat de kinderen dan toch niet mogen vertrekken naar Zuid-Tirol. De beslissing kwam er na de adviezen van het Agentschap Zorg en Gezondheid door de toestand in Noord-Italië. Daar is het aantal coronabesmettingen het grootst. 

Moeilijk moment voor de kinderen

“De leerlingen begrijpen wel dat de reis niet meer doorgaat, maar er zijn veel traantjes gevallen”, zegt Bieke Van Belleghem van de school in Belzele. Het gemeentebestuur van Evergem engageert zich om de volledige som van 335 euro per kind aan de ouders terug te betalen. “Ze hebben er lang naar uitgekeken, de beslissing was voor hen erg moeilijk”,  vertelt Van Belleghem.

De scholen bekijken hoe ze er volgende week toch een speciale week van kunnen maken.

Meest gelezen