Mozkito

Affligems koppel weer thuis na quarantaine in hotel Tenerife

Begga (60) en Michel (63) uit Affligem zijn veilig en wel thuis gekomen. Het koppel zat twee weken vast in het hotel in Tenerife waar het coronavirus uitbrak. Vanmorgen om 5u lagen ze eindelijk weer in hun eigen bed in Hekelgem.  

“We zijn enorm opgelucht om terug hier te zijn.” Het is de eerste reactie van Begga en Michel die vanmorgen weer thuis zijn gekomen. Het koppel vertrok op 21 februari voor een weekje naar Tenerife maar bleef er uiteindeiljk tot 5 maart. Een extra lange vakantie dus. Maar erg ontspannend was die niet. Begga: "We hebben geen honger of dorst geleden, maar plezant was het toch niet. Zo mochten we het hotel niet verlaten en droegen we heel de tijd een mondmasker. Ik ben hartpatiënt en heb daarom ook medicijnen nodig. Omdat we het hotel niet mochten verlaten, heb ik mijn medicijnen met DHL laten opsturen. En Michel rookt graag een sigaretje. Omdat we geen sigaretten konden kopen, hebben we een beroep gedaan op de obers die pakjes naar binnen smokkelden." 

Terug naar Tenerife

Lange tijd mocht het koppel pas op 10 maart naar huis, maar dat werd uiteindelijk vervroegd naar woensdag. Dat vertrek ging niet zonder slag of stoot: "We ondergingen twee politiecontroles en er stonden vier dokters klaar om onze koorts op te meten. Daarna moesten we een heleboel documenten tekenen in het Engels en Frans. Die  documenten begrepen we niet echt, maar we mochten naar huis: dat was het belangrijkste." vertelt Begga.

Het koppel heeft intussen al een nieuwe reis geboekt. Bestemming? Tenerife! "We vertrekken in oktober inderdaad weer naar Tenerife. Al hebben we voor alle zekerheid een ander hotel gekozen. (lacht)"

Meest gelezen