Aparte pen voor elke renner om het startblad te tekenen in Nokere Koerse

De organisatoren van Nokere Koerse hebben twaalf WorldTeams op hun voorlopige deelnemerslijst staan. Team Ineos haakte ondertussen af maar werd vervangen door Cofidis en Jumbo-Visma. De organisatie neemt ook extra maatregelen bij de start van de koers, zoals een aparte pen voor elke renner om het startblad te tekenen. Er wordt ook gezorgd voor een grotere afstand tussen de renners en het publiek. 

 "Mijn telefoon staat roodgloeiend. Wij krijgen van her en der vragen, over alles en nog wat. Tot op vandaag kunnen we zeggen dat er geen enkel probleem is en dat Danilith-Nokere Koerse zeker plaats heeft op woensdag 18 maart", stelt woordvoerder Robrecht Bothuyne. "Team Ineos trok zich inmiddels terug maar wij vonden in het Franse Cofidis en het Nederlandse Jumbo-Visma twee vervangers." Het is ook koffiedik kijken wie er effectief gaat starten bij ons. Dagelijks zijn er verschuivingen qua renners binnen de respectievelijke teams. We kijken met belangstelling uit hoe alles verder zal evolueren."  

Bijzondere maatregelen

De UCI stelt ook dat de organisatoren bijzondere maatregelen moeten nemen in verband met het coronavirus.  "Wij kregen de raad elke renner een aparte pen te geven om het startblad te tekenen. In Deinze zal het rennerspark verhuizen naar de parking van de Brielpoort waar wij een beter overzicht hebben op het gebeuren. De afstand tussen de renners en het publiek zal iets groter zijn dit jaar, maar we kunnen niets anders doen dan de raad van de UCI opvolgen. Dat brengt natuurlijk extra kosten met zich mee maar die zijn nu eenmaal nodig om onze wedstrijd in de beste omstandigheden te laten doorgaan" besluit Robrecht Bothuyne.

 

kasto80

Meest gelezen