Radio 2 Antwerpen

Batterij elektrische fiets ontploft in Borgerhout

Afgelopen nacht heeft het gebrand in een appartementsgebouw in Borgerhout.  Het vuur ontstond toen een batterij van een elektrische fiets ontplofte. De bewoners sliepen terwijl de batterij nog in het stopcontact zat. Niemand raakte gewond.

Omstreeks half drie vannacht ontplofte de batterij van een elektrische fiets in een appartementsgebouw in de Vandenpeereboomstraat in Borgerhout. Daardoor ontstond er een brand die de brandweer snel onder controle had. De fiets liep brandschade op en de muren van de hal zijn zwartgeblakerd. Volgens de politie was de grond bezaaid met stukken van de ontplofte batterij.

Lader 's nachts onbewaakt in stopcontact

Het liep mis toen de bewoners van het appartement gingen slapen terwijl de batterij nog in het stopcontact zat. Die ontplofte en veroorzaakte het vuur. Hulpdiensten waarschuwen al langer dat je geen gsm's, fietsen of laptops onbewaakt mag opladen wegens het brandgevaar.

Bij de brand raakte niemand gewond. De bewoners, een koppel twintigers en hun baby, werden voor controle naar het ziekenhuis gebracht. De man is één dag arbeidsongeschikt. 

Meest gelezen