Radio 2

Ook leerlingen van scholen in Alken en Kuringen besmet met coronavirus 

Twee kinderen van een lagere school in Alken en eentje in Kuringen zijn besmet geraakt met het coronavirus. De leerling uit Kuringen was tijdens de krokusvakantie met de bus naar Italië gereisd. 

Burgemeester Marc Penxten van Alken bevestigt dat twee lagere schoolkinderen besmet raakten met het coronavirus.  Penxten probeert de ouders gerust te stellen: "De kinderen zijn samen op reis geweest en hebben daar een besmetting opgelopen, niet in de school", zegt hij. "Wij doen iedere dag twee temperatuurmetingen op school, een keer 's morgens en een keer 's middags." De ouders van de kinderen hebben zich ook laten testen maar wachten nog op de resultaten. 

De kinderen raakten besmet terwijl ze samen op reis waren, niet op school
Marc Penxten, burgemeester Alken

Op de Stedelijke Basisschool in Kuringen raakte ook een geval bekend van een besmette leerling. Hij was met de bus op reis geweest naar Italië. Het gezin liet zich testen omdat een andere passagier op de bus besmet was.  De school van de jongen is extra grondig schoongemaakt. Leerlingen en ouders van kinderen die met hem in contact zijn geweest zijn door de directie ingelicht. 

Ook coronabesmetting in Riemst

Ook in Riemst is er een coronabesmetting. Dat heeft het gemeentebestuur bekendgemaakt. De besmette persoon is thuis in quarantaine geplaatst. Alle personen die met hem of haar in contact zijn gekomen, zijn op de hoogte gebracht. 

Vanmiddag zijn 59 nieuwe corona-besmettingen bekendgemaakt. Het officiële totaal staat nu op 109. Zo goed als alle patiënten hebben milde symptomen. 

Meest gelezen