Hevige regenval zorgt voor problemen in Oost-Vlaanderen: veerpont van Langerbrugge staat te hoog en boten in Deinze dreigden te kantelen

Het waterniveau van de rivier de Leie en het kanaal Gent-Terneuzen staat heel hoog door de hevige regenval van de voorbije dagen. Dat zorgt voor problemen op meerdere plaatsen in Oost-Vlaanderen. Zo kwamen vanmorgen een paar boten in de problemen in Deinze en de veerpont van Langerbrugge staat te hoog. 

In Deinze dreigden vanmorgen twee jachten en een bootje te kantelen op de Leie. Ze werden bijna onder de kade gezogen door de stroming. De brandweer kwam ter plaatse om de meertouwen losser te maken. Ook de kade van een bedrijf in Zulte dreigde onder water te lopen.  

Deze ochtend was de N8 ook afgesloten voor alle verkeer tussen de kerk van Ophasselt en een doe-het-zelfzaak in Steenhuize-Wijnhuize (Herzele), omdat het water in de afzink steeds hoger kwam te staan.

Aan het kanaal Gent-Terneuzen zorgt het hoge waterniveau nog steeds voor problemen aan het veer van Langerbrugge. De veerpont staat te hoog om meerdere personenwagens op te laten rijden. De scheepvaartpolitie vraagt om om te rijden via Meulenstede of Zelzate.

Meest gelezen