Beeld uit een James Bond-film

Filmposter van uitgestelde James Bond-film wordt collectorsitem door coronavirus

Verzamelaar Ivo Hendrikx uit Genk heeft er weer een uniek stuk bij: op de poster van de nieuwe James Bond-film "No time to die" staat 2 april, maar de release loopt 7 maanden vertraging op door het coronavirus. "Deze poster zal dus ook in andere delen van de wereld heel gewild zijn", zegt de James Bond-fan.

Het is allemaal begonnen met één autootje, maar intussen heeft Ivo Hendrikx uit Genk een hele collectie met onder meer speelgoed, kleding, horloges, auto's, decorstukken, een flipperkast en zelfs nog oude flippo's. Sommige stuks zijn zelfs zo uniek dat er maar één exemplaar van bestaat. "Een week geleden was ik nog in Londen", vertelt Ivo. "Degene die daar verantwoordelijk is voor de Bondcollectie, was verbaasd te horen dat ik twee stuks in mijn collectie heb waarvan ze niet eens wisten dat die nog bestaan."

(lees verder onder de foto)

Verzamelaar Ivo Hendrikx
Radio 2

Hendrikx is al langer gefascineerd door de films en het personage van James Bond: "James Bond bevat eigenlijk alles wat een goede detective- of spionagefilm moet hebben. De spanning, de actie, een mooie auto en een mooie vrouw, de locatie, de slechterik... dat is de cocktail die de figuur van Bond maakt." 

Hendrikx heeft ook al enkele James Bond-acteurs ontmoet. "Maar Daniel Craig (de huidige James Bond) en Pierce Brosnan (de vorige James Bond) staan nog op mijn verlanglijstje."

Maar van die laatste heeft hij intussen toch al een uniek stuk in zijn collectie. "Een gesigneerde nummerplaat van de BMW 750 die in een van de films gebruikt wordt", vertelt Hendrikx. Eigenlijk was die voor het zoontje van de stuntman van Pierce Brosnan, maar toen dat zoontje ouder werd, was hij niet meer zo geïnteresseerd. Via via is dat stuk dan bij mij terechtgekomen."

(lees verder onder de foto)

Radio 2

Door het coronavirus is de release van de nieuwe James Bond-film uitgesteld naar 12 november. Dat is natuurlijk nog lang wachten voor de fans van het eerste uur, maar het heeft ook zo zijn voordelen. "Deze poster is heel uniek", gaat de verzamelaar verder. "Het is nog nooit gebeurd, in geen enkele film, dat de première wordt uitgesteld en zeker niet wegens een ziekte. In Nederland staat er trouwens wel april op de poster, maar de precieze dag staat er niet bij. In andere delen van de wereld zal deze poster dus ook wel zeer gewild zijn."

Een deel van de collectie van Hendrikx is van 4 tot 25 april te zien in de stadsbibliotheek van Leuven.  

Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Meest gelezen