Geen wedstrijden voor Jens Keukeleire door coronavirus: "Ik blijf trainen in mijn eigen slaapkamer"

Nu de Italiaanse wielerwedstrijd Strade Bianche is afgelast door het coronavirus, gaan teams op zoek naar alternatieven. Jens Keukeleire van Education First gaat de komende drie weken niet koersen, maar blijft trainen in Brugge én in zijn slaapkamer waar hij in een speciale tent slaapt die een hoogtestage kan nabootsen.  

Normaal gezien stond Jens Keukeleire uit Brugge aan de start van de Italiaanse eendagswedstrijd Strade Bianche: "Helaas gaat dat niet door. Momenteel staat Parijs Nice nog op het programma van de ploeg. Voor onze renners die er starten, is er voorlopig geen probleem. Helaas mogen er maar acht renners van onze ploeg starten. Niet iedereen krijgt die kans. Ik dus ook niet", vertelt Keukeleire aan Radio 2 West-Vlaanderen.

De eerstvolgende wedstrijd die Keukeleire zal rijden is de Driedaagse Brugge De Panne over drie weken. Intussen moet hij zijn vorm op peil houden in eigen land: "Sinds begin dit jaar ben ik nog maar enkele dagen thuis geweest, dus zag ik een stage met het team niet zitten. We zijn ondertussen maart, ik hoop dat het weer niet meer onder het vriespunt gaat, dan is het hier prima om te trainen. Bovendien simuleer ik mijn eigen hoogtestage hier bij mij thuis.

Een stage met het team zag ik niet zitten, dus blijf ik in eigen land om hier te trainen.

Jens Keukeleire

Hoogtestage in de slaapkamer

In afwachting van zijn eerstvolgende wedstrijd op 25 maart, traint Jens Keukeleire in eigen streek in Brugge. In zijn slaapkamer heeft hij ook een speciale tent om een hoogtestage te simuleren: "Het is een gewoon tentje dat verbonden is met een soort aircobak. Die zorgt voor zuurstofarme lucht in die tent. Doordat er minder zuurstof in die tent hangt, maak ik meer rode bloedcellen aan en dat is interessant tijdens duursporten", zegt Keukeleire nog aan Radio 2 West-Vlaanderen.

De vrouw van Jens Keukeleire sliep vroeger ook in die tent: "De eerste weken werd ze er behoorlijk moe van want dat vraagt veel van het lichaam. Mijn sportlichaam past zich sneller aan, maar in haar geval was dat niet zo, dat vond ze dus niet zo tof. Nu heb ik er wel iets op gevonden met een soort kubus die over me past tot aan mijn middel. Zij slaapt dan gewoon naast mij, zonder onder een tent te liggen. Lepeltje-lepeltje zit er niet in, maar we slapen wel naast elkaar onder hetzelfde deken."

Meest gelezen