Traiteurzaken nemen bijkomende maatregelen tegen coronavirus: "Voortaan koude maaltijden in plastic borden"

Ook traiteurs nemen maatregelen nu steeds meer mensen in ons land besmet raken met het nieuwe coronavirus. Een traiteur uit Zaventem gaat vanaf maandag geen warme maaltijden meer aan huis leveren. 

Traiteur André Claessens levert dagelijks zo'n 500 warme maaltijden aan huis. Vanaf maandag loopt dat iets anders door het coronavirus. "Bij ons werk hoort sowieso een goede hygiëne voor de voedselveiligheid", zegt André Claessens. "Maar met het coronavirus willen wij als voedselbedrijf geen extra risico's nemen en schakelen we een versnelling hoger." 

Bijkomende maatregelen

Vanaf maandag zullen de klanten van André geen warme maaltijden meer krijgen in porseleinen borden. "Uit recent onderzoek blijkt dat wij toch heel veel in contact komen met mensen en dus ook met mogelijk ziektekiemen", vertelt André. We hadden daarvoor alle enkele maatregelen, maar met het coronavirus nemen wij nu toch bijkomende maatregelen. Zeker omdat een groot deel van onze klanten senioren zijn, een kwetsbare groep." 

Klanten die extra zorg nodig hebben, krijgen wel nog warme maaltijden via een apart circuit

André Claessens, traiteur

Daarom schuift de traiteur zijn porseleinen, warme borden aan de kant. "We schakelen over op plastic borden en gerecycleerd wegwerpmateriaal. Het eten zal voortaan ook koud geleverd worden. Dus de mensen zullen thuis zelf hun maaltijd moeten opwarmen." Klanten die extra zorg nodig hebben, zullen wel nog warme maaltijden krijgen. "Voor hen gaan we een apart circuit organiseren: een aparte ronde, om zo alle kansen op mogelijke besmetting te voorkomen."

Meest gelezen