Oost-Vlaamse horeca merkt weinig van het coronavirus: "In Gent werden maar 22 hotelboekingen geannuleerd"

Horeca Vlaanderen meldt dat één op de drie horecazaken gevolgen voelt van het coronavirus, maar in Oost-Vlaanderen zou dat niet het geval zijn. Zo werden er volgens vzw Gent hotels in de hele maand februari maar 22 hotelboekingen geannuleerd in Gent, vooral van Italiaanse reizigers. 

De effecten van het coronavirus op de Oost-Vlaamse horeca zijn weinig merkbaar. Volgens Tim Joiris van Horeca Oost-Vlaanden zijn er in steden zoals Aalst, Sint-Niklaas of Lokeren nauwelijks afzeggingen in hotels of restaurants. Ook in Gent is het effect te verwaarlozen. "Bij de studenten is dat bijvoorbeeld heel duidelijk: ze praten wel over het coronavirus, maar ze gaan nog gewoon op café. De Overpoortstraat krijgt even veel jongeren over de vloer als anders."

Rudy De Wit van vzw Gent Hotels bevestigt dat de Gentse horeca nauwelijks onder de effecten van het virus lijdt. "In de maand februari waren er slechts 22 annulaties binnen de hotelsector in Gent. Er komen alleen annulaties van besmette gebieden. Van die 22 annulaties komen de meeste van Italianen. Volgens de Italiaanse klanten mogen ze gewoonweg niet meer reizen van de regering, ze lieten ons dat weten met brieven."

Opnieuw boeken

Momenteel geldt een speciaal annulatiebeleid in Gent. Dat beleid wordt altijd ingevoerd bij uitzonderlijke omstandigheden, zoals in tijden van aanslagen of bij een natuurramp. De Wit: "Klanten kunnen nu kosteloos annuleren. We sporen ze wel aan om hun reservatie niet volledig te annuleren, maar te verplaatsen naar een later moment." Zo'n 90 procent van de annulaties wordt effectief omgeboekt naar een latere datum volgens De Wit.

kasto80

Meest gelezen