"Op de foto kan je zien dat ik niet echt enthousiast was. Maar de wraak zal zoet zijn!"

De bruidsjurk perfect in de plooi, haren en make-up zoals die op een huwelijk horen te zijn. Riva Weinstock uit Ohio was er vorige week helemaal klaar voor om alle aandacht naar zich toe te trekken. Maar een grap van haar broer Mendl besliste daar anders over. Die stond haar immers op te wachten met een levensechte lama aan zijn zijde, die hij dan ook nog eens in een maatpak gestoken had. De verbazing van bruid Riva werd op foto vastgelegd en die werd de afgelopen dagen wereldwijd gedeeld. Op nieuwswebsite CNN gaven beiden meer uitleg.

Mendl: "Het is een grap die al teruggaat tot 5 jaar geleden. Toen ik samen met mijn zus en 2 vriendinnen in de auto zat, begonnen zij te praten over het huwelijk van mijn zus, ook al had ze toen zelfs nog geen vriend. Maar ze beeldden zich in hoe het zou zijn. Al dat gekwebbel werkte op mijn zenuwen. Om er een eind aan te maken, riep ik spontaan: "Als je mij uitnodigt, dan breng ik een lama mee." Dat was eigenlijk het eerste wat in mijn gedachten opkwam."

"Riva was toen helemaal niet onder de indruk en vreesde dat, mocht het zo gebeuren, dat haar speciale dag naar de knoppen zou helpen. Omdat ze uiteindelijk inzag dat het een grap was, besloot ze met: "Oké, ook de lama is uitgenodigd." Dat was dus afgesproken, niet?"

"Toen Riva me in oktober vertelde dat ze ging trouwen, had ik een uur later een lama gehuurd bij een lamaboerderij nabij Cleveland. Het kostte me 400 dollar (355 euro). Achteraf bekeken was het zijn geld meer dan waard. Niet alleen voor het zien van de reactie van mijn zus, die aanvankelijk niet echt geamuseerd was, maar ook omdat de foto viraal gegaan is."

Riva: "Je kan aan mijn gezicht zien dat ik niet echt enthousiast was. Dat zie je duidelijk op de foto. En dan ging de grap nog verder. Aan de bruidstafel zaten ook nog eens 2 opblaasbare lama-exemplaren. Maar de wraak zal zoet zijn, als hij in het huwelijk treedt. Hij kan maar beter vanaf nu met één oog open slapen."

Meest gelezen