Jason Devroede

Paard aangereden door auto in Bever: "Ze was niet meer te redden"

In Bever is een paard aangereden door een auto. Het dier brak om een onbekende reden uit. Haar verwondingen waren zo ernstig dat ze niet meer te redden viel. 

Eigenaar Jason Devroede controleerde de stal van zijn paard Fiona nog voor hij vertrok naar zijn werk. "Ze had haar stal al eens afgebroken, dus ik had touwen gehangen met een stevige dubbele knoop. Voor ik vertrok waren die nog stevig geknoopt." Om acht uur 's ochtends kreeg hij telefoon van zijn partner met de boodschap: "Fiona is overreden."

Jason vertrok meteen naar huis en zag zijn paard op de oprit liggen. "Haar bekken was gebroken en ook haar voorbeen was gebroken. Ze kon niet meer rechtstaan. De politie heeft twee dierenartsen gebeld en die hebben beslist om haar te laten inslapen." Fiona werd met een tractor naar de oprit gesleept. Het gebeurde allemaal voor Jason terug thuis was. 

Eerder incident

Het is niet het eerste incident dat Jason meemaakte op de weg. "Een tweetal weken geleden waren we aan het wandelen op de Commijn, toen er een auto recht op ons af kwam. Mijn vriend hield er twee gebroken ribben aan over. De chauffeur was bezig op zijn gsm." Jason hoopt dat chauffeurs nu wat beter zullen opletten op die baan. 

Meest gelezen