Patiënt in ziekenhuis Lier test positief op coronavirus

In het Heilig-Hartziekenhuis in Lier heeft een patiënt positief getest op het coronavirus. De man was tijdens de krokusvakantie in Italië met vakantie. Hij stelt het relatief goed en is niet in contact gekomen met andere patiënten.

De patiënt in het Heilig-Hartziekenhuis in Lier die positief testte op het coronavirus mag naar huis: "De man verkeert in goede toestand. Hij is nu thuis, waar hij verder verzorgd wordt," zegt Barbara Kempeneers van het ziekenhuis.

Er is een aparte corona-unit waar mensen met symptomen volledig gescheiden zitten van andere patiënten

Barabara Kempeneers, Heilig-Hartziekenhuis

"De verdere werking van het ziekenhuis komt niet in het gedrang", aldus Kempeneers. "We hebben vorige week onze dienst spoedgevallen heringericht. Er is nu een aparte corona-unit waar mensen die zich aanmelden met symptomen, volledig gescheiden van de andere patiënten kunnen worden opgevangen."

In Lier zijn tot nu toe 20 stalen afgenomen. Dit is de eerste patiënt die positief test.

Meest gelezen