Videospeler inladen...

"Belgium" vervangt "Leuven" op etiket Stella, schepen van Horeca: "Dit doet pijn aan mijn Leuvens hart"

De plaatsnaam "Leuven" op het etiket van het Stellabier is vervangen door "Belgium". Brouwerij AB InBev wil dat Stella een internationaal bekender bier wordt. De Leuvense schepen van Horeca Johan Geleyns (CD&V) is geschrokken: "Ik had het niet zien aankomen."

"Leuven en Stella zijn altijd één geweest, onze stad is de bakermat van het bier. Wij staan bekend om Stella. Dit doet pijn aan mijn Leuvens hart. En ik ben niet alleen, ook de horeca-uitbaters in Leuven zijn geschrokken", vertelt schepen Geleyns. 

Harmonisering

Voor AB InBev past de verandering van het etiket binnen de internationale strategie. Zo veranderen ze alle bruine flesjes in een groene versie. Dus ook in België. "In het buitenland vind je die groene flesjes waar "Belgium" op staat al langer. We willen dat al onze flesjes dezelfde visuele identiteit hebben", zegt woordvoerster Karolien Cloots. "Ongerustheid is nergens voor nodig. Leuven blijft de geboorteplaats van Stella Artois."

Overleg met brouwerij

Het stadsbestuur zit binnenkort samen met AB InBev om te bespreken wat het gevolg zou kunnen zijn voor Leuven. "We moeten toch eens praten over de Leuvense identiteit, we denken dat dat voor hen toch ook belangrijk is. Het is hoog tijd dat we nog eens "ne goeie klap" doen, zoals we hier in Leuven zeggen", aldus de schepen.

Bekijk hier het verslag van "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen