Uitgever Hachette brengt memoires Woody Allen dan toch niet uit

De Franse uitgever Hachette die op 7 april de memoires van de Amerikaanse regisseur Woody Allen "Apropos of nothing" zou publiceren, gaat dat uiteindelijk toch niet doen. UItgeverij Hachette zwicht zo voor de kritiek die was opgestoken over het boek.

"De beslissing om het boek van Woody Allen te annuleren was moeilijk", zei Sophie Cottrell, woordvoerder van de uitgeverij. "De jongste dagen had de directie lange discussies met het personeel en met anderen. Nadat we geluisterd hebben, zijn we tot de conclusie gekomen dat het niet haalbaar was om het boek te publiceren." 

Lees hieronder de mededeling van de uitgever (en lees verder onder de tweet): 

Enkele tientallen werknemers manifesteerden donderdag nog voor het hoofdkantoor van de uitgever in New York, om te protesteren tegen de publicatie van de memoires van Woody Allen. Dylan Farrow, de adoptiedochter van Woody Allen, beschuldigt de regisseur ervan dat hij haar seksueel misbruikt heeft in 1992, toen ze zeven jaar was. Woody Allen heeft die beschuldigingen altijd ontkend.

Dylan Farrow krijgt de steun van haar broer en haar adoptiemoeder actrice Mia Farrow. Begin 2018 herhaalde Dylan Farrow de beschuldigingen, toen de #MeToo-beweging de kop op stak, waarna Woody Allen opnieuw zijn onschuld uitschreeuwde. De memoires, "Apropos of nothing", zouden op 7 april verschijnen in de Verenigde Staten en op 29 april in Frankrijk. 

Ronan Farrow heeft intussen laten weten dat hij niet meer wil samenwerken met Hachette. Hachette gaf zijn boek "Catch and kill", over filmproducer Harvey Weinstein, uit. Weinstein is intussen schuldig bevonden aan seksuele aanranding en verkrachting. Hachette had het feit dat ze de memoires van Woody Allen zouden uitgeven verborgen gehouden voor Ronan Farrow. 

Meest gelezen