AFP or licensors

Brand in gebouw van hulporganisatie voor vluchtelingen op Lesbos

In een gebouw van een hulporganisatie voor vluchtelingen op het Griekse eiland Lesbos heeft een brand gewoed. Het gebouw dat beheerd wordt door de Zwitserse ngo One Happy Family is ernstig beschadigd. Niemand raakte gewond. 

Het is voorlopig nog niet duidelijk wat het vuur veroorzaakt heeft. De inwoners van de Griekse eilanden protesteerden onlangs tegen de komst in Lesbos van meer dan 1.700 migranten en vluchtelingen uit Turkije, naast de ongeveer 38.000 die al in overvolle kampen zitten. De oprichting van extra detentiekampen op het eiland veroorzaakte protest bij de lokale bevolking.

Gisteren kondigde het Griekse ministerie van migratie nog aan dat er twee nieuwe tijdelijke kampen zouden worden gebouwd in het land, in Serres en in de regio Athene, met een capaciteit van duizend plaatsen. Maar dat zal wellicht niet voldoende zijn om de overvolle kampen op de Griekse eilanden te ontlasten. Ondertussen blijft het ook aan de Grieks-Turkse grens onrustig, nadat Turkije besliste om geen vluchtelingen meer tegen te houden. 

Meest gelezen