Danira Boukhriss, Koen Wauters en Annelien Coorevits delen tips om coronavirus op afstand te houden: bekijk hier de spot

Danira Boukhriss Terkessidis en Sven De Leijer (VRT), Nathalie Meskens en Koen Wauters (DPG Media) en Annelien Coorevits en Erik Van Looy (SBS) zijn samen de studio ingedoken om een sensibiliseringsspot te maken voor de preventie tegen het coronavirus. Samen delen ze zes preventietips om het virus op afstand te houden. 

Om de verspreiding van het coronavirus in ons land verder tegen te gaan, blijft het erg belangrijk de eenvoudige richtlijnen op te volgen die de overheid al enige tijd verspreidt. 

De drie grote Vlaamse mediahuizen - VRT, DPG Media en SBS - hebben nu samengewerkt aan een spotje waarin zes tips worden gegeven om het coronavirus tegen te gaan. 

  1. Was regelmatig je handen
  2. Wanneer je niest of hoest, doe je dat best in een nieuw papieren zakdoekje dat je nadien in een afsluitbare vuilnisbak gooit
  3. Geen zakdoekje in de buurt? Hoest of nies in de binnenkant van je elleboog of bedek je neus en mond
  4. Blijf thuis als je ziek bent
  5. Als je ziek bent, ga niet in de wachtzaal zitten of ga niet meteen naar de spoed
  6. Geef elkaar geen handen

Bekijk hier de spot en lees verder onder de video:

Videospeler inladen...

De spot, die zowel op tv, radio als online te zien en te horen zal zijn, is een samenwerking van de drie omroepen VRT, DPG Media en SBS. “We maken de spot in samenwerking met de FOD Volksgezondheid op vraag van minister Maggie De Block”, zeggen de omroepen in een gezamenlijke mededeling. 

“Door met een neutrale spot zes eenvoudige preventietips te delen via al onze kanalen willen we als mediabedrijven helpen om het coronavirus mee in te dammen.”

Sven De Leijer tipt: "Geef elkaar geen hand"

Nathalie Meskens tipt: "Ga niet in de wachtzaal zitten"

Koen Wauters tipt: "Was je handen met water en zeep"

Erik Van Looy tipt: "Ziek? Blijf thuis en bel de huisarts"

Meest gelezen