Foto: Radio 2

Jeroen Meus officieel gehuldigd als ereburger van Leuven: "Een grote eer"

De Leuvense burgemeester Mohamed Ridouani heeft zaterdagavond in het stadhuis de oorkonde met de titel van ereburger uitgereikt aan Jeroen Meus. De presentator en kok krijgt de titel omdat hij Leuven positief in de kijker zet. 

"Onze maatschappij heeft nood aan figuren zoals Meus, iemand die mensen probeert samen te brengen", zei burgemeester Ridouani. Daarnaast sprak Ridouani ook zijn waardering uit voor het feit dat Meus als kok steeds het verbindende karakter van samen koken en eten heeft benadrukt. Hij deed dat ook toen hij als Leuvense stadskok allerlei initiatieven nam om inwoners samen te brengen. Daarnaast komt via zijn kookprogramma Leuven dagelijks in beeld op televisie

Ik ben apetrots op deze erkenning

Jeroen Meus, ereburger van Leuven

Meus zelf reageerde "apetrots" op zijn erkenning. "Het is een grote eer", aldus de tv-kok. In de marge van de uitreiking stelde Meus "dat een mens een mens is ongeacht uit welk land hij of zij komt". "Het is de menselijk taak om voor iedereen te zorgen. Ik weiger verschillen tussen mensen te zien", aldus Meus die bevestigde dat hij zich ook volledig kan vinden in het streefdoel van het Leuvense stadsbestuur om een zeer verdraagzame stad te zijn. Als ereburger komt Meus terecht in het rijtje van een aantal gewezen rectoren van de KU Leuven en zuster Jeanne Devos. 

Meest gelezen