Videospeler inladen...

Minister Beke beantwoordt vragen "Zevende dag"-kijkers: "Met middelen die ik heb zoveel mogelijk mensen helpen"

Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) heeft vanochtend in "De zevende dag" concrete vragen van kijkers over zijn welzijnsbeleid beantwoord.  De minister heeft er ook de belofte gemaakt dat alle ingezonden vragen door zijn kabinet beantwoord zullen worden. 

Minister Beke beantwoordde in de studio een reeks erg uiteenlopende vragen, onder meer over de wachtlijsten in de zorg, over problemen met het persoonsvolgend budget voor mensen met een beperking, vragen over de kostprijs van een verblijf in het rusthuis en de gevolgen van de besparingen in de dagelijkse werking van sommige welzijnsorganisaties. 

Het totale budget voor Welzijn in de begroting is 13 miljard euro. De minister benadrukte dat hij in tijden van besparingen toch een groei van 1,2 miljard euro heeft kunnen veiligstellen in zijn departement. "Ik heb middelen bijgekregen, maar ik sta voor de zware opgave om daar zoveel mogelijk mensen mee te helpen", zei hij. 

Minister Beke voorziet in de woonzorgsector alvast 100 miljoen euro voor bijkomend personeel.  "Over alle sectoren heen gaat het minstens over 13.000 mensen.  Maar de grote uitdaging zal zijn om de mensen te vinden, dat moeten we samen aanpakken", beseft ook minister Beke. 

Bekijk hieronder het volledige gesprek met minister Beke in "De zevende dag": 

Videospeler inladen...

Meest gelezen