Radio 2

Busbedrijf De Zigeuner uit Diepenbeek over quarantaine in Noord-Italië: Niemand boekt nog, onze bussen staan stil"

Ook bus- en reisorganisatie De Zigeuner uit Diepenbeek voelt de gevolgen van het coronavirus. Door de quarantainemaatregelen in Noord-Italië worden klanten eerder naar huis gebracht. De boekingen zijn stilgevallen. 

Door de quarantaine kan een groep toeristen dinsdag niet vertrekken, vertelt zaakvoerder Rik Vanheusden van De Zigeuner. "Het hotel ligt vlakbij het gebied dat nu in quarantaine is geplaatst. Maar de skiliften draaien er niet dus dan kunnen we de mensen niet laten vertrekken hé, dan kunnen ze er niets gaan doen." Het busbedrijf haalt een andere groep ook eerder naar huis. "We hopen dat we met het hotel een regeling kunnen treffen, zodat we de mensen kunnen terugbetalen."

Alle boekingen zijn stilgevallen, we krijgen alleen nog telefoon van ongeruste klanten 

Niet alleen de skireizen vallen weg, ook veel scholen overwegen om hun geplande reizen naar Italië te annuleren. "Het wordt moeilijk want we krijgen ook geen andere boekingen meer binnen", gaat Vanheusden verder. "Mensen hebben schrik. We zitten hier echt zonder werk. De enige telefoons die we nog krijgen zijn er van ongeruste klanten." 

De zigeuner hoopt dat de overheid een duidelijke beslissing neemt over reizen naar Italië. "Een reis annuleren uit voorzorg voor het coronavirus is nu niet gedekt door de verzekering. Als er een verbod op reizen komt, dan kunnen we een beroep doen op de calamiteitenverzekering." 

 

Meest gelezen