radio 2

Luca School of Arts in Genk is getroffen door cyberaanval: "Onze servers zijn in quarantaine gezet"

De Luca School of Arts, een kunst hogeschool met ook een vestiging op C-mine in Genk,  is slachtoffer van een cyberaanval.  De lessen gaan wel gewoon door. 

Afgelopen weekend zijn hackers waarschijnlijk in het computersysteem van de Luca school binnengedrongen. Maar de ICT-mensen van de school hebben snel gereageerd,  ze hebben de servers losgekoppeld van het internet.  zegt woordvoerder Henk Vermeulen. "De ICT-afdeling heeft een heel weekend doorgewerkt, maar voorlopig is niets verdacht gevonden." Aan studenten, leerkrachten en medewerkers is gevraagd om hun paswoorden te veranderen."

De lessen kunnen wel gewoon doorgaan. "Onze servers zijn in quarantaine gezet, niet onze docenten of leerlingen", vertelt Vermeulen. De school moet wel wat creatieve oplossingen bedenken  voor bijvoorbeeld het uitlenen van materiaal. 

Meest gelezen