Radio 2

Geen nieuw record polonaise voor Halle: “Zolang iedereen zich geamuseerd heeft”

De stad Halle heeft geen Belgisch record farandole, of polonaise, kunnen verbreken. Dat was zaterdagavond de bedoeling tijdens de verbranding van de pop van het Prinsenpaar 2019.  Peter Menten als ‘Prins Pips’ en Cindy Vanopphem als ‘Prinses Cindy III’ namen afscheid van hun titel maar konden dat helaas niet doen met een record. 

“We kunnen mooi terugblikken op deze unieke ervaring. Twee jaar geleden startten we als hofnarren, zie ons hier nu afscheid nemen als prinsenpaar”, zegt Prins Pips. Veel vreugde dus, maar hun grootste droom was toch om het Belgisch record farandole te verbreken en die kwam niet in vervulling. Farandole is het Franse woord voor polonaise, een dans waarbij een rij mensen elkaar volgen door de handen op elkaars schouders te leggen. “We zijn niet ongelukkig, zolang iedereen zich geamuseerd heeft”, aldus Prins Pips. Het record staat sinds begin dit jaar op 1716 mensen, zaterdagavond waren er dat heel wat minder. 

Heerschappij

Voor de laatste keer wandelde het Prinsenpaar 2019 door de straten, samen met een pop van 20 kg. Die pop werd gemaakt door Prins Pips en Prinses Cindy III zelf. Toen ze aankwamen op het Oudstrijdersplein werd de pop verbrand als symbool voor het einde van hun heerschappij. “Alles is prima verlopen. Het afscheid was prachtig en goed afgewerkt”, zegt Jos Appelmans, voorzitter van Halattraction. (Tekst gaat verder onder foto). 

Radio 2

Nico Van Tricht en Katleen Vanvlaenderen nemen de fakkel over als Prinsenpaar 2020. Samen met de andere Hallenaren tellen ze nu écht af naar 21, 22 en 23 maart, want dan is het eindelijk tijd voor Carnaval Halle 2020. 

Meest gelezen