Geen sneeuwklassen in Evergem door coronavirus: “Donderdag komen we in skikleren naar school”

Twee gemeentelijke basisscholen uit Evergem organiseren zelf een alternatief weekprogramma nu de geplande sneeuwklassen naar Italië voor het 6e leerjaar geannuleerd zijn door het coronavirus. Voor de leerlingen is het alternatief programma één grote verrassing. 

“Naar jaarlijkse traditie zouden we op sneeuwklassen gaan naar Noord-Italië maar we wilden de veiligheid van onze leerlingen voorop stellen”, klinkt het bij Juf Veerle van het 6e leerjaar van de gemeentelijke basisschool van Belzele, bij Evergem. “Natuurlijk waren de kinderen teleurgesteld toen we vertelden dat de sneeuwklassen niet konden doorgaan. De koffers stonden al klaar en het is ook altijd een mooie manier om samen het laatste jaar van de lagere school te vieren. We konden dan ook niet anders dan een alternatieve week plannen met een heleboel leuke verrassingsactiviteiten.”

Ik ben blij met het alternatief, anders zouden we de hele tijd denken aan hoe leuk sneeuwklassen hadden kunnen zijn

Felix, 6e leerjaar

Op wieltjes

“In de voormiddag mochten we op onze tablet spelen in de klas omdat we op dat tijdstip normaal in de bus zouden zitten en dus ook onze gsm boven zouden mogen halen ”, vertelt Felix. “Ik ben wel blij dat ze een alternatief hebben gevonden. Anders zouden we tijdens de les de hele tijd moeten denken aan hoe leuk sneeuwklassen hadden kunnen zijn.”

Klasgenoten Ella en Sterre denken er net zo over. “Ik was teleurgesteld toen ik hoorde dat de reis niet doorging”, zucht Ella. “Maar ik begreep het ook wel. Vandaag mogen we met steps en fietsen op de speelplaats spelen.” Sterre heeft minder geluk met die activiteit: “Ik heb geen fiets of skateboard bij me, want ik heb mijn voet pijn gedaan. Ik had op sneeuwklassen dus ook niet kunnen skiën”, lacht ze.  

We moesten een pyjama, galakledij, handdoeken, zwemkledij, een tablet en snoep meenemen

Sterre, 6de leerjaar

Koffer vol verrassingen

“Ik mag nog niet te veel verklappen over hoe deze week eruit gaat zien”, vertelt juf Veerle. “Alles moet een verrassing blijven. Om de spanning nog wat aan te wakkeren hebben we aan de leerlingen de opdracht gegeven om een reiskoffer mee te nemen met daarin een aantal attributen.”

De verrassingskoffer roept veel vragen op bij Sterre. “We moesten een pyjama meenemen, galakledij, handdoeken, zwemkledij, een tablet, snoep en nog veel meer”, klinkt het. “Ik hoop dat we een keer gaan zwemmen”, zegt Ella. “Elke dag moeten ze ook iets meenemen dat ze nodig zouden hebben tijdens het skiën”, vult juf Veerle nog aan. “Een skibril, handschoenen, een muts,… Op donderdag moeten ze dan in volledige skioutfit naar school komen. Wat er dan gebeurt, is nog een groot geheim.” 

kasto80

Meest gelezen