Honderden fietsers gezegend door Onze-Lieve-Vrouw van de Fietsers in Klein-Sinaai

in de grot O.L.V van de Fietsers in Klein-Sinaai zijn gisteren honderden fietsers gezegend door diaken Jacques van Daele. Ieder jaar trekken wielerliefhebbers naar de unieke grot om het nieuwe wielerseizoen in te luiden. “Het geeft mij een veilig gevoel”, klinkt het. 

Grot O.L.V van de Fietsers in Klein-Sinaai is een fietsbedevaartsoord dat jaarlijks heel wat wielertoeristen trekt. Het piekmoment is natuurlijk de jaarlijkse fietswijding waar wielerliefhebbers een veilig en voorspoedig fietsjaar wordt toegewenst. Diaken Jacques van Daele vraagt dan officieel de steun aan Onze-Lieve-Vrouw van de fietsers. 

Gesigneerde wielertruitjes

Het unieke aan de grot van Klein-Sinaai is dat er zo’n 600 wielertruitjes hangen. “Ze zijn van zowel grote als kleine coureurs en ze zijn allemaal gesigneerd”, vertelt wieler- en retroliefhebber Daniël Dennis die wekelijks de straat opgaat met een fiets uit 1978. De truitjes die in de grot hangen zijn onder andere van Eddy Merckx, Fabian Cancellara, Tom Boonen, Francesco Moser, Johan Museeuw, Tony Martin, Hennie Kuiper, Niels Albert en Philippe Gilbert. 

Veiligheid

“Zo’n fietswijding betekent voor mij een soort van veiligheid”, vertelt een vrouw die jaarlijks naar het evenement komt. “Ik hoop met de fietswijding op voorspoed in het komende wielerseizoen”, vult iemand anders aan. “Het is een mooi gebeuren waar allemaal mensen samenkomen die houden van wielrennen. Mijn fiets betekent veel voor mij. Aan de ene kant omdat ik hem gekregen heb van mijn schoonzoon, en aan de andere kant omdat mijn fiets een vorm is van ontspanning en vriendschap.”

kasto80

Meest gelezen