Facebookpagina eigenares van de kat

Kat in brand gestoken in Gistel

De politie van Gistel, in West-Vlaanderen, is op zoek naar de persoon die in de gemeente een kat in brand stak. Pepper, zo heet de kat, kwam gisterenavond thuis met derdegraads brandwonden over het hele lijf. De kat vecht op dit moment voor zijn leven. De eigenaar van het dier heeft vanmorgen een klacht wegens dierenmishandeling ingediend bij de politie van Gistel. 

"Mijn kat kwam zondagavond rond 10.45 uur 's avonds thuis", zegt Sandra Soete. "Ik zag onmiddellijk dat er iets niets juist was. Pepper miauwde niet, hij was volledig in shock. Ik belde naar de dierenarts en mocht gelukkig direct langskomen, ook al was het al zo laat. Ze stond versteld van zijn brandwonden: een derde van zijn lijf is zwaar verbrand. We vermoeden dat iemand onze kat in het nauw gedreven heeft, overgoten heeft met een goedje en daarna in brand gestoken heeft. De dierenarts zegt dat ze nog nooit zo iets gezien heeft. Het is niet zeker dat Pepper deze aanval overleeft."

Tips?

Wie iets gezien of gehoord heeft, mag contact opnemen met de politie van Gistel op het nummer: 059/27.02.30.

Eigenares van de kat
Eigenares van de kat

Meest gelezen