AP

Leerling schrijft brief met excuses aan prins Harry: "Ik wilde niet nog meer herrie"

"Ik hoop dat je het niet erg vond dat ik je vrouw geknuffeld heb. Ik was immers erg overweldigd en gechoqueerd om haar in onze school te zien." De 16-jarige leerling Aker Okoye dacht na zijn ontmoeting met Meghan Markle in het kader van de Internationale Vrouwendag toch iets te ver te zijn gegaan door haar te knuffelen en haar een kus op de wang te geven. En dus schreef hij een verontschuldigend briefje aan prins Harry, echtgenoot van Markle. In het praatprogramma "Good Morning Britain" gaf de jongeman deze ochtend meer uitleg, nadat foto’s en beelden van zijn ontmoeting met de ex-"Suits"-actrice viraal gegaan zijn.

Markle bracht afgelopen vrijdag in het kader van de Vrouwendag een bezoek aan de Robert Clack Upper School in Dagenham, Londen, en vroeg aan de aanwezige mannelijke leerlingen of iemand ook iets wilde zeggen. En dat wilde Okoye wel, inclusief knuffel en kus dus die bij een enthousiaste Markle tot een spontane lach leidden.

Okoye in "Good Morning Britain": "Na mijn toespraak zei ze dat ik het erg goed gedaan had. En ja, ik heb daarna een handgeschreven verontschuldiging voor prins Harry geschreven. Omdat ik niet nog meer herrie wilde. Er was bijvoorbeeld een reactie op Instagram waarin te lezen stond dat, als ik binnen de 6 maanden dood zou teruggevonden worden, men wel wist wie de dader was. Dus dacht ik dat ik me maar beter nu al zou indekken."

Bekijk hieronder de beelden van Meghan Markle en Aker Okoye:

Videospeler inladen...

"Meghan was erg bescheiden en stond duidelijk met beide voeten op de grond. Ik vind haar geweldig en het was een ronduit fantastisch moment. Ik stond als aan de grond genageld. Het is een van die momenten die ik zal koesteren voor de rest van mijn leven. Ze is meer dan alleen maar een mooi gezicht.  Ze toont een sterke betrokkenheid. Het was een eer haar te mogen ontmoeten."

"Ik denk dat mijn ego niet meer door de schoolpoort kan als ik straks terug naar school ga."

AP

"De reden waarom ik dat podium opgestapt ben, is omdat ik vind dat er meer aandacht aan vrouwenrechten besteed moet worden. Wat vrouwen gerealiseerd hebben, mag best meer erkenning krijgen. Ik ben alvast erg onder de indruk van wat ze gepresteerd hebben", aldus Okoye nog.

Meest gelezen